sayfa icon BASINDA BİZ \

Üniversite Öğrencilerine Van’ın Tanıtımı Yapıldı

Üniversite Öğrencilerine Van’ın Tanıtımı Yapıldı

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine bu yıl kayıt yapan öğrencilere, Üniversite oryantasyon programı kapsamında, Van’ın tanıtımı yapıldı.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından, bu sene üniversiteye başlayan öğrencilere yönelik yapılan oryantasyon programı kapsamında Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van’ın tanıtımı yapıldı. Prof. Dr. Cengiz ANDİÇ Kültür Merkezinde düzenlenen oryantasyon programında Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer AKTUĞ tarafından programa katılan öğrencilere Van tarihi, doğal, kültürel ve turistik değerleri ve bu değerlerin Van için önemi hakkında tanıtım sunumu yapıldı.


Yüzüncü Yıl Üniversitesinin organize ettiği oryantasyon programına katılan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer AKTUĞ burada öğrencilere yönelik yaptığı tanıtım sunumunda önce Müdürlük tarafından Van’da bulunan 85 mekanda ve 85 sanatçının katılımıyla hazırlanan “Bizim Eller Van Türküleri” klibi izletildi. Ardından öğrencilere hitap eden İl Kültür ve Turizm Müdürü; Van sadece Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Çavuştepe Kalesi gibi tarihi birikime sahip değil, aynı zamanda zengin bir doğal yapıya da sahip. 1700 metre de bulunan Türkiye’nin en büyük gölüne ki biz Vanlılar göl değil deniz deriz, bu denizde yaşayan ve dünyada Alaska’daki somon balığı dışında sadece Van’da bulunan, akıntıya karşı adeta uçarak önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan Van Balığına sahip, Van denizi içinde bulunan Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuzu adalarına sahip, bir gözü mavi bir gözü kehribar renkte olan dünyalar tatlısı Van kedisine, Muradiye Şelalesine, Vanadokya’da Peri Bacalarına, Başkale’de Travertenlere ve burada sayamayacağım daha bir çok güzelliğe sahip. Siz üniversite eğitimini Van’da almakla ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı bu saydığım yerleri görünce daha iyi anlayacaksınız. Van’a hoş geldiniz. Dört ya da beş yıl Van’da misafirimiz olacaksınız. Van’ın misafirperverliğini bizzat yaşayarak görecek, gittiğiniz her yerde Van’ı anlatacaksınız. Van sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip, 1980’li yıllarda nüfusunun çok daha üstünde turist ağırlardı. Maalesef orta doğudaki olumsuzluklar Van’ı da etkiliyor. Günümüzde yıllık ağırlamış olduğumuz turist sayısı bir milyon civarında ama Van için bu sayı çok az. Van bu sayının çok üstünde turist ağırlayabilecek hem kapasiteye hem potansiyele sahip. Sizlerden ricam bizim gönüllü turizm elçimiz olun. Gittiğiniz her yerde Van’ı anlatın, Van’ı tanıtın. Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan www.vanguzel.com adresine girin orada Van ile ilgili ne ararsanız bulabillirsiniz. Bu sayfayı tanıdıklarınızla, arkadaşlarınızla paylaşın. Birlikte Van’ımızı daha çok tanıtıp daha çok bilinmesini sağlayalım. Dedi.

Fotoğraf Galerisi

  • Üniversite Öğrencilerine Van’ın Tanıtımı Yapıldı  1
  • Üniversite Öğrencilerine Van’ın Tanıtımı Yapıldı  2
  • Üniversite Öğrencilerine Van’ın Tanıtımı Yapıldı  3