sayfa icon BASINDA BİZ \

Tarihe Pedal Çevrildi

Tarihe Pedal Çevrildi

Van il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Beşyol mevkiinden Van Kalesine “ Tarihe Pedal Çevir” ismiyle bisiklet etkinliği düzenlendi.


Van’ın tanıtımı amacıyla Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Beşyol Meydanından Van Kalesine bisiklet sürme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yaklaşık 300 bisikletli katıldı. Tarihi, Doğal ve Kültürel değerlerimize dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte Van Bisiklet Platformu üyeleri pedal çevirdi.

Beşyol meydanında başlayan etkinlik iskele caddesinden İpekyolu bulvarına oradan da kale caddesi üzerinden Van kalesi istikametine düzenledi. Van kalesine varan bisikletlilere çay, kavurga ve ayran aşı ikramında bulunuldu. Geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı etkinlik Van Bisiklet Platformu üyesi bir grup bisikletlinin Van Kalesine çıkmasının ardından son buldu.


Etkinliğe protokolden de ilgi büyüktü, Vali Yardımcısı Sinan ASLAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer AKTUĞ, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İNANÇ ve daha bir çok kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı etkinlikle ilgili Vali Yardımcısı Sinan ASLAN; Van Kalemize yaptığımız bu etkinliğe yaklaşık “300-400 arasında bir bisikletli arkadaşımız katıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Muradiye Şelalesi, Keşiş Gölü gibi doğal ve tarihi varlıklarınıza yönelik benzer etkinlikler yapacağız.” diye konuştu. Vali Yardımcısı Sinan ASLAN’dan sonra söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer AKTUĞ; Bu gün tarihimize pedal çevirdik. Van Bisiklet Platformu ile birlikte düzenlediğimiz bu güzel etkinlikle amacımız sadece tarihimize, kültürümüze ve doğal güzelliklerimize ilgi çekmek değil aynı zamanda Van’da sağlıklı yaşamaya da ilgi çektik, spora da ilgi çektik. Gittiğimiz her platforma güzel Van’ımızı tanıtmaya çalışıyoruz. “VAN GÜZEL” Dedik her yerde ve Van’ımızı tanıttık. Bu sefer “VAN Bisikletle GÜZEL” dedik ve bu güzel etkinliği Van Bisiklet Platformuyla geçekleştirdik. Bundan sonrada Van’ımızı tanıtmaya yönelik faaliyetlerimiz devam edecektir. Bize destek çıkan başta Valiliğimize, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Van Bisiklet Platformuna ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Diyerek sözlerini tamamladı.