sayfa icon BASINDA BİZ \

TURİZM ÇALIŞANLARINA MESLEKİ EĞİTİM VERİLMEYE BAŞLANDI

TURİZM ÇALIŞANLARINA MESLEKİ EĞİTİM VERİLMEYE BAŞLANDI

TURİZM ÇALIŞANLARINA MESLEKİ EĞİTİM VERİLMEYE BAŞLANDI


Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu bir program kapsamında, Van’da bulunan Turizm İşletme Belgeli işletmelerin çalışanlarına yönelik mesleki eğitim çalışmasına başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen uzmanlar tarafından, 9-14 Temmuz tarihleri arasında “Ön Büro, Kat Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Servisi ve Yöneticilere Yönelik Yetiştirme Eğitimi” verilecek.    

Yaklaşık yüz turizm çalışanının katılacağı eğitim altı gün sürecek.

Konu hakkında bilgi veren Müdürümüz Muzaffer AKTUĞ; "Van tarihi, doğası, ve kültürüyle yüksek bir turizm potansiyeline sahip biz bu potansiyeli harekete geçirip Van’ın turizm sektörü içindeki hak ettiği değeri yakalamayı düşünüyoruz. Gerek yurt içi gerek yurt dışı tanıtım çalışmalarımız devam etmektedir. Yaptığımız tanıtım çalışmalarının meyvelerini alıyoruz. Bu sene hem yurt içinden hem yurt dışından yüzbinlerce turisti ilimizde ağırladık. Van’da 17 Turizm İşletme Belgeli otelimiz mevcut. Biz bu otellerimizin hizmet standartlarını daha da yukarı çekmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızla birlikte bir program hazırladık. Bu program dahilinde ilimizdeki bütün işletme belgeli otel ve tesislerimizin çalışanlarını eğitime tabi tutmak istediğimizi belirtip otel ve tesislerden eğitime katılacak personelin tarafımıza iletilmesini istedik. Yaklaşık 100 personelin ismi tarafıma bildirildi ve biz bu 100 kişiye ön büro, kat hizmetleri, yiyecek&içecek servisi ve tesis yöneticilerimize yönelik de yetiştirme eğitimi vereceğiz. Bir hafta sürecek olan bu eğitimimiz sonucunda inanıyorum ki bu ilin turizm çalışanları çok daha donanımlı hale geleceklerdir. Turizm bu memleketin kurtuluş reçetesidir. Tek başına 50’ye yakın sektörü direkt etkileyen bir sektör, bunun içindir ki adına bacasız sanayi demişler.Bu sektörde görev alan kişilerin kalifiye eleman olabilmesi ve gelen insanların memnun ayrıla bilmesi  için hizmet anlamında yeterli olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda müşteri memnuniyeti birinci derecede önceliğimiz olmalıdır." dedi.